Wij zijn van woensdag t/m zondag geopend. Bekijk hier onze openingstijden.

Voor meer informatie over een zakelijke bijeenkomst, feestelijke gelegenheid of catering kunt u bellen naar 0591 – 512 269.

Wij zijn van woensdag t/m zondag geopend. Bekijk hier onze openingstijden.

Voor meer informatie over een zakelijke bijeenkomst, feestelijke gelegenheid of catering kunt u bellen naar 0591 – 512 269.

Proef onze liefde voor biefstuk

Dankzij onze jarenlange ervaring met de biefstuk van de haas op onze kaart, worden wij steeds enthousiaster over dit speciale stukje vlees van de ossenhaas. De authentieke bereidingswijze werd Arnoud al lang geleden bijgebracht door zijn eigen Oma. De Drentse biefstuk is daarom dé specialiteit van het huis en inmiddels gewoon een begrip geworden.

 

Proef onze liefde voor biefstuk 

Aangezien dit altijd al ons meest verkochte stuk vlees is geweest, hebben we het ons helemaal eigen gemaakt. Wij pretenderen niet de beste biefstuk van Drenthe te hebben of van Nederland. We weten echter wel dat we een uniek stukje vlees serveren en dat willen we u heel graag laten proeven. De traditionele bereidingswijze van Arnouds Oma, die van echte Drentse komaf was, heeft ons doen besluiten het de Drentse biefstuk te noemen.

 

Ik wil graag reserveren 

 

Herkomst vlees en bereidingswijze

Al ons vlees wordt vers bij ons aangeleverd en is dus nooit ingevroren. Het komt vacuüm verpakt bij ons binnen en wordt koel bewaard. Voor het bereiden wordt het vlees geacclimatiseerd en daarna wordt het met liefde en gevoel voor u bereid. Eerlijkheid van het inkopen tot het bereiden van een kwalitatief goed stuk vlees of vis is onze kracht.

 

Ossenhaas

De ossenhaas is een deel van de lende (rug) van het rund. Deze spier, de ‘musculus psoas major’, ligt op de lendenwervels, in de buikholte en loopt via het bekken door tot het bovenbeen bij de heup. Het heeft een fijne structuur en vrijwel geen vet of bindweefsel; dit maakt het dan ook het meest malse stuk vlees van het rund. Het vleesdeel wordt nog opgesplitst in vier delen: de kop van de haas, het middenstuk, de punt en de (niet eetbare) ketting van de ossenhaas. De kop staat ook bekend als ‘Chateaubriand’ (als er een dubbele portie van gesneden wordt), het middenstuk in een enkele portie als ‘Tournedos’ en het staartstuk als ‘Filet mignon of Filet de Bœuf’. Wij werken met het middenstuk van de ossenhaas.

Soorten vlees van een koe Boshof Odoorn
Liefde voor biefstuk

Hoe eet u de biefstuk het liefst?

Rare Bijna rauw, buitenkant gebakken (50-55°C)
Medium Enkel de kern rood (60-65°C)
Well done Doorbakken (70-75°C)
  • Wij serveren de biefstuk van de haas (tournedos) in een normale en XL variant, eventueel met verschillende sauzen naar keuze.
  • De Ossenhaas kan van rare tot well done geserveerd worden, echter wij adviseren medium rare.
  • Onze biefstuk wordt ook als lunch geserveerd met een aantal sneden ambachtelijk brood. Bekijk onze dagkaart.