Voor reserveringen kunt u bellen naar: 0591 - 512 269
Voor meer informatie bespreken wij uw wensen het liefst persoonlijk.

Bel ons
Wij zijn woensdag t/m zondag geopend vanaf 11:00 uur. Voor reserveringen en meer informatie kunt u bellen naar: 0591 - 512 269.

Drentse biefstuk

Dankzij onze jarenlange ervaring met de biefstuk op onze kaart worden wij steeds enthousiaster over dit speciale stukje vlees van de ossenhaas. De authentieke bereidingswijze werd Arnoud al lang geleden bijgebracht door zijn eigen Oma. Het is eigenlijk een gewoon een traditie geworden.

 

Waarom Drentse biefstuk?

Aangezien dit altijd al ons meest verkochte stuk vlees is geweest hebben we het ons helemaal eigen gemaakt. Wij pretenderen niet de beste biefstuk van Drenthe te hebben of van Nederland. We weten echter wel dat we een uniek stukje vlees serveren en dat willen we u heel graag laten proeven. De traditionele bereidingswijze van Oma, die van echte Drentse komaf was, heeft ons doen besluiten het de Drentse biefstuk te noemen.

 

Herkomst vlees en bereidingswijze 

Al ons vlees wordt vers bij ons aangeleverd en is dus nooit ingevroren. Het komt vacuüm verpakt bij ons binnen en wordt koel bewaard. Voor het bereiden wordt het vlees geacclimatiseerd en daarna wordt het met liefde en gevoel voor u bereid. Eerlijkheid van het inkopen tot het bereiden van vlees en vis is onze kracht.

 

OSSENHAAS

De ossenhaas is een deel van de lende (rug) van het rund. Deze spier, de musculus psoas major, ligt op de lendenwervels, in de buikholte en loopt via het bekken door tot het bovenbeen bij de heup. Het heeft een fijne structuur en vrijwel geen vet of bindweefsel; dit maakt het dan ook het meest malse stuk vlees van het rund.

 

Het vleesdeel wordt nog opgesplitst in vier delen: de kop van de haas, het middenstuk, de punt en de (niet eetbare) ketting van de ossenhaas.

 

De kop staat ook bekend als chateaubriand (als er een dubbele portie van gesneden wordt), het middenstuk in een enkele portie als tournedos en het staartstuk als filet mignon. Wij werken met het middenstuk van de ossenhaas.

 

Het vlees van een koe Boshof Odoorn

HOE EET U DE BIEFSTUK HET LIEFST?

Rare Bijna rauw, buitenkant gebakken (50-55°C)
Medium Enkel de kern rood (60-65°C)
Well done Doorbakken (70-75°C)